Humanitarni rad Sindikata EMS

Sindikat EMS se aktivno uključio u rad Štaba za operativno delovanje EMS AD i zajedno sa poslovodstvom učestvuje u nabavci zaštitnih sredstava i pružanju pomoći zaposlenima.

Posebna pažnja se posvećuje zaposlenima koji su trenutno angažovani na radnim zadacima, kao i zaposlenima koji su zbog težih bolesti u samoizolaciji. Sindikat EMS je, u saradnji sa Poslodavcem EMS AD, do sada nabavio: 6000 komada hirurških rukavica, 3100 zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, 850 litara asepsola, 480 litara medicinskog alkohola i 50 bočica antibakterijskog gela.
Aktivisti Sindikata EMS pružaju logističku podršku našim kolegama koji su hospitalizovani zbog potvrđene zaraze korona virusom. Sa ciljem da se zaposlenima pomogne da na što lakši način prevaziđu posledice prouzrokovane pandemijom korona virusom, na predlog Sindikata EMS odložen je početak vraćanja pozajmice do obračuna zarade za jun mesec 2020. godine. Sve dok traje vanredno stanje Centrala Sindikata EMS i sve sindikalne podružnice će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Radomir Petrović, predsednik Sindikata EMS

0 Comments